Paraffinos kézápolás

Különösen a téli hideg napokon fontos a kéz védelme. Az állandó hideg, a szél, a gyakori vízbe nyúlkálás, a száraz levegő, az erős napfény, a szappanok, a tisztítószerek, egyes kozmetikumok a legnagyobb ellenségei a kéz bőrének. Nőknél és férfiaknál is…

A házimunka, a papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, az előrehaladott életkor, amikor a bőr elvékonyodik, kiszárad, kireped, érzékeny lesz – ezek mind maguk után vonják a tökéletes megoldást: a paraffinos kezeléses kényeztetést.

spa

A paraffin kezelés az ápoló anyagok, gyógykrémek bejuttatását segíti elő, mivel a meleg hatására a pórusok kitágulnak és ezáltal jobb lesz a felszívódás, fokozódik a vérkeringés, ezáltal erősíti a kötőszöveteket, elősegíti a bőr belülről való épülését.

Ápoló és hidratáló hatása mellett megelőzi a kéz öregedésének áruló jeleit.

A paraffinos kezelés mély hidratáló kezelés, amely nem csak a bőrre van jó hatással, hanem a körmöket is átpuhítja, ezáltal a köröm felülete ápolttá, bársonyossá válik.

A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos, rugalmas lesz.

kezkrem_apolas

A paraffinos ápolást közvetlenül a manikűr után, masszírozás után – mikor a bőr vérkeringése által jóval melegebb és jól előkészített lesz, a lakk száradása után, géllakkozás után, a műköröm elkészítésénél vagy feltöltésénél a teljes kész munka után ajánljuk.

paraffin_gep

A paraffinos kézápolás menete:

  • Az első legfontosabb szabály: SÉRÜLT, BETEG, FERTŐZŐ BŐRFELÜLETET SOHA NEM SZABAD A GÉPBE BETENNI! A kézen nem lehet ékszer, karóra, a ruha, ing ujját fel kell hajtani.
  • A bőr kezelését fertőtlenítő kézmosással kezdjük, majd széles spektrumú bőrfertőtlenítővel folytatjuk. Általában teljes manikűrt végzünk, majd megtisztítjuk a bőrt a szennyeződésektől, bőrváladékoktól, az elhalt szarulemezektől.
  • A bőr mélyebb tisztítását peelingezéssel (bőrradírral) tisztítjuk az elhalt szarulemezektől, tisztítjuk a pórusokat, ezáltal a bőr könnyebben felszívja a hatóanyagokat.
  • A bőrradírozás után következik az ápolókrémes masszázs a csuklóig. Ez tápláló, mély hidratáló pakolás, vitamin és ásványi anyagának köszönhetően a legszárazabb kezet is puhává varázsolja.
  • Pakolás után következik a felolvadt, de nem sütős paraffinba való kéz bele mártása 1-2 másodpercre nyitott, széttárt ujjakkal, majd kiemelés után megvárjuk, hogy a felesleges paraffin lecsöpögjön, majd még egyszer megismételjük.
  • A paraffinos kézre ekkor gumi kesztyűt vagy műanyag zacskót húzunk, majd melegen tartó frottír zsákocskát vagy egyujjas kesztyűt húzunk, s hagyjuk a krémet és a paraffint hatni 10-15 percig, nagyon száraz, repedezett kéznél 15-20 percig.
  • A hatóidő letelte után levesszük a frottír zsákocskát, s a kesztyűvel (vagy zacskóval) szinte egyben lehúzzuk a paraffin maszkot a kézről. Ezt a szemetesbe dobjuk, a paraffin nem kerül ezáltal többszöri felhasználásra. A maradékot letisztítjuk a bőrről.
  • A kezelés befejező szakaszában hidratáló krémezést alkalmazunk, azaz felületi ápoló krémmel lehelet vékonyan átkrémezzük a vendég kezét.
  • A kezelés már az első alkalommal érezteti és láttatja a bőrön a hatását, s napok múlva is megtapasztalja annak kiváló, jótékony hatását.

Az erősen igénybe vett és kiszáradt bőr ápolására kúraszerűen ajánlott alkalmazni.

Kúraszerű alkalmazás: az elő két héten két alkalom, utána ismét két hétig egy alkalom, majd kéthetente egy alkalom ajánlott a megfelelő állapot eléréséhez!

Ez a technika nem csak a bőrt ápolja, hanem az ízületre és a csontokra is jótékony hatással van.

Időpont egyeztetés: KAPCSOLAT